Kreativitet som måste ut DHW 2023-01-14

Kreativitet som måste ut

Ibland känner man bara så där att man har kreativitet inom sig som måste ut. För mig är det ofta så och det tar sig också ofta olika uttryck.

Mitt absolut mest tydliga behov av kreativitet är att jag gillar att planera mitt jobb med penna och anteckningsbok. Då menar jag mitt vanliga jobb där jag sköter och utvecklar betallösningar. Bara att få ”tänka på papper” är något som jag tycker ökar kreativiteten väldigt mycket. Det är så jag skissar upp nya produkter vi ska utveckla, tar fram koncept eller funderar kring prissättning.

Jag har alltid haft behov av att få kreativitet att lämna huvud och kropp, och i stället ta ett annat uttryck. Mitt första riktiga minne av detta är då jag startade en datorklubb på min gamla grundskola. Vi var några stycken kompisar som blev medlemmar och jag utformade mitt första medlemsblad på min mosters skrivmaskin. Det var en ytterst modern maskin för man skrev först en mening som syntes i en liten skärm. Man tryckte sedan på en knapp så kom meningen ut på pappret. Det fanns också två olika storlekar på text att välja bland.

Därefter har det rullat på:

  • Datorklubben blev en större klubb med medlemmar i hela Sverige och jag gjorde en katalog i ett textredigeringsprogram på min Atari
  • Flera upplagor av en riktig katalog kom senare till på samma plattform med Desktop Publishingprogrammet Calamus
  • Jag drev en BBS där jag publicerade massor av info och upplät utrymme för andra att diskutera
  • Jag startade tidningen Gûnnerske Nytt med nyheter från hembygden
  • Facebook kom till världen och mina inlägg där blev en ny kreativitetsarena
  • Jag började filma mig själv när jag spelade nyckelharpa och publicerade sen detta på Facebook i olika grupper
  • Jag startade podden Värmlandsentreprenören
  • Nu är det dags för denna blogg!

Vem jag är

Jag är en serieentreprenör från Värmland som bland annat grundat företaget Hög-Data, medgrundat ett klädbolag samt grundat tre bolag inom fintech.

På min meritlista finns också att jag är make samt tvåbarnsfar. Trots värmländska rötter bor jag sedan 6 år i södra Frankrike. Jag gillar att spela musik och trakterar fiol och nyckelharpa, varav för det senare instrumentet har jag förärats titeln Riksspelman.

Jag har sålt företag två gånger och senast 2021 till Northmill där jag jobbar nu. I mitt jobb är jag produktägare med ansvar för kassa- och betalsystem. Ett mycket spännande jobb på ett fantastiskt företag. Jag kommer återkomma mycket till fintechbranschen, det är där jag jobbat i snart 20 år.

Den här bloggen är ett resultat av kreativitet som vill ut. Jag hoppas det kan vara något som intresserar dig – välkommen hit!

Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *