Lavage DHW 2023-08-02

Lavage

Det här är en låt jag komponerade 2020. Det var under pandemitiden då det mesta var rätt dystert. Jag hade lyssnat en del på fransk musik och de tongångarna påverkade mig och färgade av sig på den här låten. 

Under pandemin hade vi ett par totala nerstängningar av samhället i Frankrike där man inte fick röra sig ute annat för nödvändiga ärenden och då med ett förifyllt dokument som skulle visas upp för polisen. Det var oerhört konstigt att vara instängd i sitt eget hem och allting gick runt-runt. Ungefär så går det runt också i den här låten. 

När vi flyttade till Frankrike var det i vår tvättstuga jag kunde sitta och spela. Detta här hängt med och jag spelar ofta på samma ställe än idag. Den här låter heter Lavage och det var vad som stod lite här och där på vår franska lilla toppmatade tvättmaskin. Lavage betyder just tvättning på franska. 

När jag gjorde den här inspelningen var det augusti 2023 i Värmland. Ett ihärdigt dåligt väder har gjort att luftfuktigheten är enorm och nyckeharpan inte trivs. Hon ger ifrån sig en del skrammel- och skrapljud som höres. 

Du hittar några fler inspelningar under menyvalet musik här uppe även om det är just nyligen som jag börjat publicera detta. 

Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *